Редактор: e-mail: Снимка БулфотоБританското правителство смята, че всички руснаци, заподозрени по делото

...
Редактор: e-mail: Снимка БулфотоБританското правителство смята, че всички руснаци, заподозрени по делото
Коментари Харесай

Лондон иска Москва да екстрадира заподозрени по делото Скрипал

Редактор: 

e-mail: 

Снимка Булфото

Британското държавно управление счита, че всички руснаци, обвинени по делото Скрипал, би трябвало да бъдат предадени от Москва на управляващите на кралството, с цел да бъдат изправени пред съда. Това разгласи за Sky News премиерът на Англия Борис Джонсън.

" Както знаете, успяхме да идентифицираме различен обвинен по случая с отравяне в Солсбъри. Този човек се споделя Денис Сергеев. Искам единствено да кажа по този мотив, че съгласно нас всички обвинени би трябвало да бъдат екстрадирани във Великобритания и изправени пред правораздаването, сподели Джонсън. - Бих желал да кажа на тези хора в Русия, които стоят зад случилото се, че Русия към този момент е платила висока цена в лицето на най-голямото изпъждане на дипломати от 28 страни в отговор на отравянето на Скрипал. "

Според него желанието на Лондон да подсигурява, че правораздаването е изпълнено, не отслабва и Москва би трябвало да осъзнае това.

„ Дон Стърджис, почтена британка, умря вследствие на този случай и желаеме да ни предадат обвинените “, сподели Джонсън.

Във вторник Скотланд Ярд заяви, че обвинения за опит за ликвидиране на Сергей и Юлия Скрипал, както и на служител на реда Ник Бейли, и редица други закононарушения са повдигнати против трети обвинен - руснак Денис Сергеев, който е прочут също като Сергей Федотов, и се твърди, че е „ сътрудник на ГРУ “ (сега - Главна дирекция на Генералния щаб на въоръжените сили на РФ) и съизвършител на други двама руснаци, чието присъединяване в отравянето бе оповестено от английските управляващи по-рано.

„ Ако тези лица в миналото изоставен Русия, ще създадем всичко допустимо те да бъдат арестувани и екстрадирани, с цел да бъдат изправени пред съд в Обединеното кралство “, съобщи представител на Джонсън във вторник.

И тримата руснаци, за които Скотланд Ярд счита, че са забъркани в отравянето на Скрипалите, са оповестени за търсене в Кралството. Полицията означи, че Сергеев към момента не е разгласен за интернационално търсене посредством Интерпол, само че това би трябвало да стане в близко бъдеще.

" Ние няма да аплайваме в Русия с искане за екстрадиция на Сергей Федотов, защото съветската конституция не разрешава екстрадицията на жители на страната. Русия обясни това в отговор на претенции за екстрадиция в други случаи. Ако тази позиция промени, настояването за екстрадиция ще бъде изпратено до съветските управляващи ", сподели Ник Прайс, представител на Короновската прокуратура на Англия.

Според английската страна на 4 март 2018 година някогашният полковник от ГРУ Сергей Скрипал, наказан в Русия за шпионаж за Англия, и щерка му Юлия са били изложени на нервнопаралитично вещество в Солсбъри. По-късно Лондон направи изказване, че веществото се допуска, че е създадено в Русия, и на тази основа упрекна Москва за присъединяване в случая. Руската страна изрично отхвърли всички спекулации по този въпрос. Експерти от лаборатория в Портън Даун, Англия, не са съумели да открият произхода на веществото, с което се допуска, че са били отровени татко и щерка Скрипал.

Дон Стърджис и нейният сателит Чарлз Роули бяха приети в болница в сериозно положение в град Еймсбъри на 30 юни 2018 г. На 8 юли стана известно, че Стърджис е умрял в болничното заведение. Роули е изписан на 20 юли, след което още веднъж е признат в болничното заведение - с менингит. Организацията за възбрана на химическите оръжия на 4 септември съобщи в отчета си, че Стърджес е умрял от контакт със същото вещество, от което преди този момент са страдали двамата Скрипал.

На 5 септември 2018 година тогавашният началник на английското държавно управление Тереза ​​Мей осведоми английския парламент за констатациите от следствието, като съобщи, че двама руснаци с паспорти на име Александър Петров и Руслан Боширов, които са били считани от английските специфични служби за " сътрудници на ГРУ ", са заподозрени в опит за ликвидиране на Сергей и Юлия Скрипал. Самите Петров и Боширов дадоха изявление за RT, в което отхвърлиха тези обвинявания, написа tass.ru.

Превод: " Петел "

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР